DOBLE CITA AMB AL-AZRAQ I LA SEUA TERRA. EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA I PRESENTACIÓ DE LLIBRE.

El dimecres 23 d’abril, a les 20 h, Just I. Sellés inaugura a les sales del Centre Cultural d’Alcoi una tria de les fotografies amb les quals ha treballat per a la novel·la Al-Azraq el Blau, la qual presentarà al mateix centre l’endemà, dijous 24 d’abril a les 20 h.

07-Expo Fotografies Sellés B

Imatge

A mitjan segle XIII, les valls que envolten la nostra comarca eren una illa islàmica envoltada per l’embravit avanç dels cristians del nord. Els feudals anhelaven sotmetre-la, però la Muntanya era un castell de roca, alt i fort, i resistia. Foren anys de pactes trencats, de fortaleses preses i lliurades a la força, de treves, emboscades i escaramusses entre les tropes de Jaume I i els partidaris del visir al-Azraq, el Blau.

Huit segles després, la gloriosa conquista del Regne de València que les cròniques dels vencedors van beneir ha esdevingut, a la llum de la historiografia moderna, en el brutal extermini d’una cultura. Així, la mateixa crònica règia que en altre temps servira per a enaltir la insigne figura del Conquistador es presenta ara com la prova irrefutable del seu tan feroç croada.

Amb el propòsit de reinterpretar la invasió feudal de l’Àndalus oriental, el llibre de Just I. Sellés concedix la paraula al conseller personal del visir al-Azraq qui va patir en les seues carns la desaparició del món andalusí en mans dels conquistadors de Jaume I.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s