ALCOI SERÀ LA SEU DE LA I TROBADA PROFESSIONAL SOBRE FOMENT DE LA LECTURA EN ELS MUNICIPIS VALENCIANS

El pròxim divendres 3 d’octubre tindrà lloc a Alcoi, sota el nom de BTEKA, la I Trobada professional sobre foment lector als municipis valencians, com a preludi de la celebració de la Festa del 9 d’octubre i la Fira del Llibre en Valencià.

Aquesta trobada, de caràcter eminentment pràctic, està pensada per conèixer de primera mà els projectes de foment lector duts a terme en diferents municipis valencians, així com en els centre educatius. D’aquesta manera hi participaran representants de centres educatius i biblioteques amb una interessant activitat de foment de la lectura.

El programa és el següent:

9.30 h. Equip docent de l’IES Cotes Baixes (Alcoi): “Llegir per aprendre i gust per llegir”

10 h. Francesc Gisbert, escriptor i docent (Coordinadora pel Valencià Alcoià-Comtat, Escola Valenciana): “Activitats d’animació a la lectura: rutes literàries, presentacions i contacontes”

10.30 h. Carmina Prats (bibliotecària municipal de Muro): “Vint anys que tinc vint anys (Joan Manual Serrat). Activitats d’Animació Lectora Comunitària a Muro”.

11.30 h. Companyia de teatre La Dependent: “El Sr. Lletraferida 2.0”. Una producció de La Dependent especialment adreçada per a les biblioteques municipals, i pensada per a l’alumnat de Secundària, com una mena de viatge didàctic a través de la literatura valenciana allà on la deixaren en El Sr. Lletraferida, espectacle estrenat el 2012. Si la primera part de El Sr. Lletraferida és un passeig per la literatura valenciana des de les “Cròniques” i “Els Fets del Rei En Jaume” fins el “Tirant lo Blanch” de Joanot Martorell, aquesta segona proposta ens aplegarà des de la Renaixença a figures de la nostra literatura actual en valencià com ara Vicent Andrés Estellés, Enric Valor, Joan Fuster, Isabel-Clara Simó i Ferran Torrent entre d’altres.

12.30 h. Presentació del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana

13 h. Ignacio Latorre (arxiver-bibliotecari de Requena): “Dinamització, animació lectora i difusió des d’un arxiu i biblioteca municipal”

13.30 h. Debat i conclusions

14 h. Cloenda de la trobada

L’activitat està adreçada a professionals de les biblioteques i docents.

Inscripció gratuïta (envia’ns un correu amb les teues dades a biblioteca@alcoi.org)

Lloc: Centre Cultural Mario Silvestre d’Alcoi

Av. País Valencià, 1  03801 Alcoi

01-Bteka Programa1 copiar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s