MÉS NOVETATS DE SECCIÓ LOCAL: “CONCIERTO EN MI MENOR” I “EL CAFÉ GELAT O CAFÉ LICOR”.

El periòdic El Nostre Ciutat ha reeditat el llibre de Juan Gil-Albert Concierto en “mi” menor, considerat el text més alcoià 01-Concierto en mi menord’aquest escriptor universal.
El dia 15 de novembre El Nostre va regalar un suplement especial dedicat a Gil-Albert, i una setmana més tard va obsequiar els seus lectors amb aquesta obra per commemorar el 50 aniversari de la primera edició, que ja estava esgotada al mercat.
L’obra va ser qualificada pel mateix autor com un diario de mi niñez, i és una reflexió sobre la vida en el marc d’un paisatge, uns personatges i unes situacions que provenen d’Alcoi i de la seua essència.

Per altra banda, el suggeriment que el periodista i escriptor Rafael Coloma als investigadors alcoians en abril de 1954 s’ha fet realitat amb El café gelat o café licor, un exhaustiu estudi de Josep Tormo Colomina, en el que es fa una intrahistòria del café gelat o café licor.
Aquest producte local i comarcal naix al segle XIX i actualment s’ha convertit en la beguda nacional de les comarques de l’Alcoià, el Comtat, la Foia de Castalla i la Vall d’Albaida. Està íntimament lligada al món de les festes de moros i cristians, Aixa com a les bandes de música que col•laboren a la seua difusió.
Amb més d’un segle d’història, el món del café licor ha originat una terminologia pròpia, un vocabulari típic, expressions, refranys, eslògans i cançons, que ja formen part de la tradició històrica i cultural de, sobretot, l’Alcoià i El Comtat.
Licores Sinc és la destil•leria més gran de la Comunitat Valenciana, i amb motiu del 50 aniversari de la seua fundació ha editat aquest llibre en què descobrirem d’on ve el café gelat, com es fabrica i com s’ha convertit en una part inseparable de la història d’Alcoi i de les comarques de la Mariola.
Ja pots trobar-los a les biblioteques municipals.

01-Llibre Café Licor

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s