CONFERÈNCIA SOBRE MOSSÉN ARNAUDA

El divendres 27 de febrer, al Centre Cultural Mario Silvestre, el director de l’Arxiu Municipal, Josep Lluís Santonja, ofereix la conferència “Mossén José Arnauda: un home providencial a l’Alcoi de la seua època”, dins dels actes d’homenatge que el Col•legi José Arnauda i el co•lectiu de veïns del barri de la Zona Nord reten a aquest recordat capellà.
Don José Arnauda Gisbert (Alcoi, 1901-1961), fill d’una família de llarga tradició catòlica, va reunir la formació sacerdotal amb la de mestre de primària. El seu interés per millorar l’ensenyament a la seua ciutat, va fer que des del anys 30 iniciara una gran activitat per a dotar d’escoles els barris obrers d’Alcoi, com ara Alcassares, el Tossal i Caramanxel. La seua activitat pedagògica es conserva , actualment, al centre escolar que duu el seu nom.
Josep Lluís Santonja és Director de l’Arxiu Municipal i de la Xarxa de Biblioteques Municipals d’Alcoi. És Doctor en Història, Vocal del Consell Assessor d’Arxius i vicepresident del (CAEHA). Ha publicat o coeditat quantitat de llibres, entre els últims dels quals podem trobar Guerra i resistència antisenyorial a la governació d’Alcoi (2013); La Cabalgata de Reyes Magos de Alcoy (2011) i La Alcoyana, más de 100 años de historia (2010). Ha publicat també vora de 200 articles en diversos mitjans tant de caràcter local o comarcal com en revistes especialitzades, com Revista de Historia Moderna, Canelobre i Analecta Agustiniana (Roma).

11-Conferència Arnauda_actividades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s