“L’AMANT DE PICASSO”, ÚLTIMA NOVEL·LA D’ISABEL-CLARA SIMÓ

L’amant de Picasso és l’ultima novel•la d’Isabel-Clara Simó, qui ens conta la vida de Fernande Olivier, el vertader nom de la qual era Amélie Lang. Olivier va ser una modelo i artista francesa coneguda principalment per ser la primera parella sentimental del pintor Pablo Picasso.
Fernande era una dona culta, intel•ligent, apassionada i defensora de la seua llibertat i independència, encara que la seua vida va ser complicada. Filla il•legítima, als 18 anys es va vore obligada a casar-se per haver quedat embarassada, però com que el seu marit la va maltractar, va perdre el fill que esperava, per la qual cosa el va abandonar.
Va canviar el seu nom i va començar a treballar com a model per a artistes. És en aquest moment quan va conèixer Pablo Picasso i va començar una relació sentimental tempestuosa que duraria set anys. Ella va inspirar en el pintor, entre 1907 i 1909, vàries de les seues famoses escultures del període cubista, quasi totes en la seua època més transcendent.
Quan finalment Picasso va aconseguir l’èxit com artista va començar a perdre l’interès per Fernande i finalment la parella es va dissoldre. No van tornar a vores mai més.

01-L'amant de picasso

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s