SALOMÉ MOLTÓ PUBLICA EL LLIBRE “SOCIALIZACIÓN, COLECTIVIZACIÓN Y REPRESIÓN EN ALCOY : (1936-1953) : UNA NUEVA ECONOMÍA ES POSIBLE”

Aquest és el segon llibre que Salomé Moltó escriu sobre socialització i col•lectivització a Alcoi. El primer el va 03-Salomé Moltóeditar en 1986 i cronològicament abraçava fins al final de la Guerra Civil. Ara, anys després i quan una nova crisi cíclica capitalista cau sobre el país, Salomé publica aquesta monografia ampliant-la en el temps fins a l’any 1953.
Durant la Guerra Civil, Alcoi va ser una població de la zona republicana. Les seues col•lectivitzacions, tant a la indústria (incloent-hi una fàbrica d’armament) com al camp i a la vida social, van ser el suport final de la República. Després la repressió, els camps de concentració tristament coneguts de Los Almendros i Albatera van simbolitzar la pèrdua de l’esperança per una nova societat democràtica i igualitària.
Els testimonis dels protagonistes alcoians que van defendre amb il•lusió i amb les seues vides el fet que un altre món és possible, no podien caure en l’oblit, per la qual cosa Salomé ens narra les seues experiències i com es van apropar als sindicats.
Destaca l’esforç de l’autora per recuperar aquests fets per a les generacions futures.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s