TRES NOVES EXPOSICIONS A ALCOI

S’han inaugurat a Alcoi tres noves exposicions organitzades per l’Ajuntament, dins del cicle expositiu abril-maig. A la Llotja de Sant Jordi trobem l’exposició titulada Paisatges, en un silenci quiet, que recull l’obra de diversos artistes. Al Centre Cultural Mario Silvestre Una estètica inconformista, de la pintora Mila Gómez i Victoria. I al Centre Ovidi Montllor, Els colors de les paraules, de Ximo Canet.

L’exposició que es presenta a la Llotja de Sant Jordi, reuneix al voltant del paisatge contemporani, l’obra de 39 pintors. Alguns d’ells amb llargues trajectòries professionals, com Francisco Farreras o Ramón Cascado, mentre que altres jóvens, com Albano, Elena Alonso o Rafa Macarrón. Les obres que poden contemplar-se a aquesta exposició han estat 11-Exposiciones_2realitzades des de 1961 fins a 2015. També hi ha diferents estils pictòrics: el lirisme de Salvador Victoria, la geometria de Robert Ferrer i Martorell, la objectualitat de Guillermo lledó o l’especialitat de José María Yturralde.

Els quadres exposats al Centre Ovidi Montllor, són un homenatge al poeta Miguel Hernández. Igual que el poeta al seu moment, el pintor reivindica una solució als problemes actuals. En un moment de “sobreexplotación de los recursos naturales, los graves recortes sociales y de derechos”, els quadres de Ximo Canet són un cant de llibertat i esperança, igual que ho eren els poemes de Miguel Hernández.

I al Centre Cultural Mario Silvestre, la curiositat de Mila Gómez la porta a experimentar efectes diferents sobre distints suports: llenç, fusta, paper i, fins i tot, vellut. Els temes que tracta són molt variats: la vida nocturna, els paisatges, la religió, la hipocresia social, el circ i, posteriorment, l’expressionisme abstracte, l’onirisme i misticisme. L’objectiu de les seues obres és impactar, transmetent la seua rebel·lió interior en cada una de les seues pintures.

11-Exposiciones_1

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s