“SHAKESPEARE: SEXUALIDAD Y ORDEN SOCIAL”, UN ESTUDI DEL FILÒLEG BARTOLOMÉ SANZ ALBÑANA

L’alcoià Bartolomé Sanz Albiñana, doctor en filologia anglesa, presenta un estudi sobre la sexualitat i l’ordre social a la vida i el teatre anglesos dels segles XVI i XVII.

En aquests moments el patriarcat renaixentista anglés prescriu un ferri control de la sexualitat legítima i marginal amb la fi de mantenir l’ordre social. Els dramaturgs anglesos, especialment Shakespeare, contribuiran a l’enfonsament del puritanisme, detractor a ultrança del teatre, origen de tot tipus de corrupció i incitació de la luxúria.

La sexualitat va ocupar un paper fonamental dintre de la temàtica del teatre anglés de finals del segle XVI i segle XVII. Els nous aires renaixentistes van fer possible l’experiència de la sexualitat quelcom positiu i gratificant per a la vida humana, més enllà de falsos moralismes i condemnes provinents de cercles puritans. Mai, abans de Shakespeare, el que és sexual havia tingut aquesta diversitat de termes i matisos.

Respecte a les actituds sexuals de les classes altes, que van imposar amb èxit els seus valors a les classes baixes, va passar per una fase de tolerància moderada, seguida d’una de repressió, altra de permissivitat, i de nou repressió.

07-Sanz Albiñana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s