L’HOSPITAL D’OLIVER EN LA PREMSA NACIONAL DEL SEGLE XIX

La inauguració de l’Hospital Civil d’Oliver entre juny i juliol de 1877 va ser un esdeveniment nacional, com així apareix reflectit en diverses revistes il·lustrades del moment, com La Ilustración Española y Americana, i La Academia. Per descomptat també a nivell local, amb la publicació d’un programa de festes o estampes commemoratives de la inauguració.

La construcció de l’hospital va ser sufragada per l’empresari i filantrop català Agustí Oliver Domènech i el disseny de l’edifici es deu al mestre d’obres també català Jeroni Granell i Mundet, qui va dirigir les obres en col·laboració amb el mestre d’obres alcoià Francisco Carbonell Payá.

L’edifici està concebut segons les mesures higièniques del moment: lluny de la ciutat, envoltat d’arbres, amb grans finestrals i amb diferents pavellons de servei separats de l’obra principal.

El cos principal de l’hospital consta de dos cossos independents, en forma de creu, connectats a un bloc central, on se situen els serveis administratius i la capella de creu grega coronada per una gran llanterna.

Ara, a la sala de lectura de l’Hemeroteca Municipal podeu contemplar l’exemplar de La Academia de 1877 en què va donar-se notícia de la inauguració de l’hospital.

Hospital Oliverbx

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s