L’ALCOIÀ ANTONIO CASTELLÓ PUBLICA “IBI, SIGLOS XVI-XVII Y OTROS SUCESOS DE LA FOIA DE CASTALLA CON BIOGRAFÍA DE PERE LLUÍS CORTÉS (1586-1630). UN HUMANISTA IBENSE DEL SIGLO DE ORO”

Antonio Castelló s’ha convertit per mèrits propis en el millor especialista de la història moderna de la Foia en general i d’Ibi en particular. Després del seu llibre “Ibi, de lloc a vila reial”, l’autor tenia centenars de documents i anotacions que va deixar en guaret; entre ells sobresortien alguns personatges com Arques Jover i Pere Lluís Cortés. Castelló ens desvetla al seu treball com determinades famílies ibenses van aconseguir el control econòmic i polític de la població als segles XVI i XVII. En el cas d’Ibi, els Cortés i els Corbí van assumir l’explotació dels monopolis establerts pel sistema feudal, és a dir, molins, forns de pa…

Les estratègies dels Cortés ens permeten el descobriment, a través d’una anàlisi acurada, del metge i poeta Pere Lluís Cortés (Ibi 1586-València 1630), així com de tot el seu patrimoni cultural que va reunir al llarg de la seua vida, açò és, una molt interessant biblioteca professional i una pinacoteca.

01-ibi-antonio-castello

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s