EL PROFESSOR TORMO COLOMINA DÓNA A LA BIBLIO UNA GRMÀTICA ITALIANA DE 1853.

‘Método del DR. Ollendorff, para aprender a leer, hablar y escribir un idioma cualquiera, adaptado al italiano’

El professor Josep Tormo Colomina ha donat per a l’arxiu municipal el llibre “Método del Dr. Ollendorff, para aprender a leer, hablar y escribir un idioma cualquiera, adaptado al italiano”, imprés a Cadis en 1853, i obra del docent i lingüista andalús d’ascendència italiana Eduardo Benot (1822-1907).

 Apassionat per l’ensenyament, als 22 anys Benot ja era professor de Filosofia del prestigiós Col·legi de Sant Felip Neri de Cadis (centre on s’havien instal·lat les Corts que aprovaren la primera Constitució espanyola en 1812, la famosa “Pepa”). A banda de nombroses dedicacions socials i professionals, Benot fou un lingüista extraordinari, autor de nombroses gramàtiques tant de la llengua castellana com d’idiomes estrangers, així com dels monumentals “Diccionario de asonantes y consonantes”, “Diccionario de ideas afines y elementos de tecnología”, “Prosodia castellana y diversificación”, i “Examen crítico de la acentuación castellana”. També va ser un estudiós pioner dels clàssics literaris Cervantes i Shakespeare. Mèrits tots ells que el portaren a ser nomenat membre de la “Real Academia de la Lengua” en 1887. En total hi ha constància que va escriure més de 60 publicacions, així com una desena de pròlegs i traduccions.

 El regidor de Cultura, Raül Llopis ha volgut agrair aquesta donació, “és una nova joia bibliogràfica que incorporem als fons bibliotecaris municipals de la ciutat així com tantes altres que s’hi fan diàriament i que ens permeten garantir la conservació del patrimoni bibliogràfic de la nostra ciutat”.

03-gramatica-italiana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s