LLIBRES ELECTRÒNICS A LA XARXA DE BIBLIOTEQUES MUNICIPALS D’ALCOI

Vos recordem que les biblioteques municipals d’Alcoi estan integrades a la Xarxa de Lectura Pública Valenciana, per la qual cosa els seus usuaris tenen a la seua disposició la plataforma eBiblio, que permet als ciutadans agarrar en préstec llibres en format digital. Vos deixem una xicoteta guia de com fer-ne ús. Per a qualsevol dubte sols has de dirigir-te a qualsevol de les nostres biblioteques.

Què és eBiblio?

eBiblio Comunitat Valenciana és un servici de la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana que fa possible la lectura de llibres electrònics a través d’internet. Ebiblio posa a disposició de la ciutadania una plataforma tecnològica que li permet accedir al catàleg i agarrar en préstec les principals novetats editorials en format digital per a poder-les llegir en diferents dispositius: tauletes tàctils, telèfons intel.ligents, ordinadors personals o lectors de llibres electrònics.

El servici ha sigut promogut pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport amb la col.laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, i és gestionat per esta.

El servici està disponible en l’adreça comunitatvalenciana.ebiblio.es. També es pot accedir als llibres prestats a través de l’app eBiblio Comunitat Valenciana, disponible per a iOS i Android.

Qui pot utilitzar este servici?

Pot fer ús d’eBiblio qualsevol persona que dispose d’un carnet de lector expedit per una biblioteca integrada en la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana.

Si no disposa d’un carnet de lector o no coneix la seua contrasenya, pot dirigir-se a la biblioteca pública més pròxima que forme part de la Xarxa i sol.licitar-la.

A més, cada lector ha de tindre un correu electrònic únic.

Com hi podem llegir?

Hi ha diverses opcions de lectura:

En reproducció a temps real, que permet la lectura del llibre sense necessitat de descàrrega, a través de qualsevol navegador connectat a Internet.

Utilitzant telèfons intel.ligents o tauletes tàctils, per a la qual cosa haurà de descarregar-se les app d’IOS o Android corresponents.

Descarregant el llibre, en el cas d’ordinadors personals i lectors de llibres electrònics compatibles amb DRM d’Adobe Digital Editions.

Pot consultar els requisits tècnics necessaris per a cada dispositiu de lectura i els passos que s’han de seguir en: http://comunitatvalenciana.ebiblio.es/lectura-de-ebooks/

03-ebiblio

Com s’hi realitza un préstec?

– Inicie sessió en http://comunitatvalenciana.ebiblio.es/ utilitzant el seu número d’usuari (el del carnet de lector) i contrasenya de la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana.

– Busque el llibre del seu interés en el catàleg de la plataforma.

– Consulte la disponibilitat del llibre en la fitxa d’este:

  • Disponibilitat inmediata.
  • Disponibilitat sota reserva: permet reservar un llibre que es troba prestat. Quan se n’haja efectuat la devolució, rebrà un correu electrònic que l’informarà que es troba disponible.
  • No disponible: el llibre ha superat el nombre màxim de reserves i no admet més préstecs.

Normes de préstec

Cada lector podrà tindre prestat un màxim d’3 llibres electrònics. La duració de cada préstec serà de 21 dies.

Els préstecs no es poden renovar.

Cada lector podrà realitzar un màxim de 3 devolucions anticipades al mes. Tindran la dita consideració, aquelles que siguen realitzades pel lector sense esperar que els préstecs caduquen automàticament als 21 dies. No permet devolució anticipada en els casos en què el ciutadà descarregue el fitxer en el PC o en el lector de llibres electrònic. No s’hi inclouen les devolucions ràpides.

Cada lector podrà reservar de manera simultània un màxim de 3 llibres.

El lector haurà d’estar al dia en les devolucions de préstecs efectuats en biblioteques de la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana. No podran utilitzar este servici, els ciutadans el carnet dels quals estiga sancionat o tinguen pendents de devolució documents amb termini ja excedit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s