MÉS DE 7 MILIONS DE DOCUMENTS PER A CONSULTA O DESCÀRREGA

Alcoi, membre de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana, també forma part del nou Catàleg Col·lectiu de les Biblioteques Públiques Espanyoles (CCBIP), presentat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

PUB

El CCBIP reuneix els registres bibliogràfics de les 3.187 biblioteques públiques espanyoles que formen part de les 17 xarxes de biblioteques de les Comunitats Autònomes. En ell és possible consultar més de 7 milions de registres bibliogràfics que van des de les últimes novetats editorials, audiovisuals i documents electrònics fins a manuscrits, incunables i obres del patrimoni bibliogràfic històric.

A hores d’ara és una eina de consulta única al conjunt dels catàlegs (http://catalogos.mecd.es/CCBIP/ccbipopac), i que s’ha realitzat d’acord amb els criteris de senzillesa d’ús, claretat i coherència interna.

En la nova versió del CCBIP s’han introduït les següents millores: disponibilitat en sis idiomes (castellà, català-valencià, basc, gallec, anglès i francès); s’ha dotat l’OPAC d’un nou disseny i introdueix noves funcionalitats com l’enllaç als registres dels catàlegs propis de les xarxes de biblioteques públiques de les comunitats autònomes.

Gràcies a aquests canvis, el CCBIP permetrà impulsar el contacte interbibliotecari i donar una major visibilitat als fons bibliogràfics disponibles en les biblioteques públiques.

La senzilla presentació del catàleg col·lectiu permet realitzar fàcilment la consulta, ja es tracte d’una cerca senzilla o pel contrari una més específica, gràcies al cercador avançat. En aquests dos formularis es pot seleccionar “cercant en tots els catàlegs” o filtrar per un catàleg d’una Comunitat Autònoma. A més, el CCBIP compta amb un apartat de cerques específiques en “Catàlegs especials”, en els quals s’han establit els camps considerats més rellevants per a localitzar els documents pertanyents al subcatàleg triat:

Novetats

Publicacions Seriades: revistes i periòdics

Articles de revistes

Fons antic

Finalment, cal destacar la versió per a dispositius mòbils del CCBIP basat en la imatge de l’OPAC (MOPAC), més senzill i reduït ja que el seu objectiu és tenir un altre punt d’accés al catàleg i permetre les funcionalitats més habituals, com són cercar i localitzar un determinat títol i reservar en alguns casos, l’adreça dels quals és: http://catalogos.mecd.es/CCBIP/ccbipmopac.

El CCBIP constitueix una potent eina d’accés a la informació que posa de manifest la importància de proporcionar al ciutadà un accés únic i senzill a les col·leccions de les biblioteques públiques espanyoles, obertes a tota la ciutadania.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s