L’ARXIU MUNICIPAL D’ALCOI EXPOSA UN POEMARI INÈDIT DE JOAN VALLS AMB IL·LUSTRACIONS DEL PINTOR MIQUEL MATAIX

Considerat un dels volums bàsics de l’obra poètica de Valls, el poemari Tast d’eternitat va ser finalista en el Premi València de Poesia de 1958. Dos anys després va vore la llum, publicat per l’editorial valenciana Sicània, amb il·lustracions del pintor alcoià Candela Visedo.

Tanmateix, l’Arxiu Municipal d’Alcoi conserva un altre poemari amb el mateix títol escrit per Valls pocs anys més tard, amb característiques de “llibre d’autor”, que conserva les il·lustracions originals d’un altre pintor alcoià, Miquel Mataix, conegut també per la seua aventura “500 hores baix terra”.

Miquel Mataix revolucionà el país en 1965 quan desafià els límits de la resistència baix terra durant 500 hores dins la Sima Simarro, a la Font Roja. En el seu moment va suposar un rècord europeu de permanència en espeleologia. Mataix va eixir de la Sima, 21 dies després. Durant aquest temps va pintar 14 quadres, recollí minerals per a estudis geològics, féu plànols de la cova i comprovà els efectes de la manca de llum i la vida subterrània sobre el cos humà.

Mataix va fundar a més, amb Antoni Miró i Sento Masià, el prestigiós col·lectiu artístic ‘Alcoiart’. Mataix va morir en 2013 als 72 anys.

Des de la Regidoria de Cultura volem continuar difonent l’excepcional riquesa que conserva l’arxiu i la biblioteca de Joan Valls en l’any del centenari del poeta, ha indicat el regidor de Cultura, Raül Llopis.

08-Poemari Joan Valls

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s