Biblioteques virtuals gratuïtes per a tots

Des de la Bibio volem recordar-vos que, mentre dure l’estat difícil en què ens trobem, podeu accedir a noves lectures a través del portal eBiblio. Però aquesta no és l’única biblioteca virtual a la qual podeu tindre accés gratuït.

Per a fer l’espera més curta fins a poder tornar a fer una vida normal, vos deixem una sèrie d’enllaços a les biblioteques virtuals gratuïtes més importants.

Biblioteca Digital Hispánica.

Biblioteca Digital Hispànica

Parlem de la biblioteca digital de la Biblioteca Nacional de España. Trobareu milers de documents com llibres impresos dels segles XV al XIX, dibuixos, gravats, fullets, cartells, fotografies, mapes i atles, premsa històrica i gravacions sonores.

Biblioteca Virtual de Patrimonio Bibliográfico.

Biblioteca Virtual del Patrimonio Español

Creada en col·laboració entre el Ministeri de Cultura i les Comunitats Autònomes, aquesta biblioteca difon facsímils digitals de col·leccions de manuscrits i llibres impresos que formen part del Patrimoni Històric Espanyol.

Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes.

Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes

És la més important en llengua castellana i es poden trobar obres de literatura, història, ciències, etc. També inclou treballs d’investigació.

Biblioteca Digital Mundial.

Biblioteca Digital MundialRecentment la UNESCO ha obert la seua biblioteca virtual que conté 19147 articles datats entre el 8000 aC i l’any 2000, sobre 193 països: mapes, pel·lícules, fotos, textos i gravacions en diferents idiomes.

Biblioteca Virtual del Ministeri de Defensa.

Biblioteca Virtual del Ministeri de DefensaConté reproduccions digitals dels fons custodiats als arxius, biblioteques i museus dependents d’aquest Ministeri. Es tracta de llibres impresos i manuscrits, materials cartogràfics, dibuixos, fotografies, partitures, peces de museus i sèries documentals relacionades amb expedicions científiques.

Biblioteca Digital del Real Jardín Botánico.

Si el que t’agrada és la jardineria, la botànica i les plantes en general, ací trobaràs més de 7500 publicacions que abracen des de finals del segle XV fins a l’actualitat: llibres, revistes i fullets.Biblioteca Digital del Real Jardín Botánico

 

A banda d’aquestes, també pots acudir a les biblioteques dependents de les diferents Comunitats Autònomes espanyoles, destacant la nostra Biblioteca Virtual Valenciana (BIVALDI), encarregada de la digitalització del patrimoni bibliogràfic i documental valencià. Al seu catàleg podeu accedir a més de 8000 obres, 850000 objectes digitals i 20000 exemplars d’hemeroteca.

Bivaldi

Per altra banda, algunes editorials han volgut contribuir a fer que estar a casa siga més amé i han posat a disposició dels lectors alguns títols dels seus catàlegs d’e-books. Errata Naturae, Planeta, Anagrama, Roca o Nubico  són algunes d’aquestes editorials, podeu seguir els enllaços i descarregar el títol que vos interesse de forma completament gratuïta. Aquestes ofertes estaran disponibles sols per temps limitat.

I per supost, recorda que pots visitar BIVIA, el portal del patrimoni documental alcoià.

BIVIA

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s