APPs PER APRENDRE A LLEGIR EN LÍNIA

Matilda llegint

Hi ha aprenentatges que són determinants per a la vida i el de la lectura és un d’ells. Llegir és una de les millors habilitats que podem adquirir. Ella ens acompanyarà al llarg de les nostres vides i permetrà que adquirim coneixement, i que entenguem el món i tot el que ens envolta.

En l’etapa de preescolar i els primers cursos de primària és el moment més important per a l’aprenentatge lector, per adquirir el gust per la lectura i pels llibres. Açò es fa des dels centres educatius, però també és realment necessari donar suport a aquest aprenentatge des del nucli familiar.

Per als pares d’aquells xiquets i xiquetes que durant aquest confinament es troben en esta etapa, vos presentem unes quantes aplicacions per al mòbil o per a la tauleta a través de les quals es pot aprendre a llegir i jugar a practicar la lectura tant en valencià com en castellà. A aquest llistat hi ha aplicacions per al sistema operatiu Android i també per a iOs; algunes són gratuïtes, fremium, però també hi ha de pagament. Amb elles podran aprendre les lletres, majúscules, minúscules, síl·labes, paraules o llegir frases d’una manera divertida. Mitjançant la lectura guiada i interactiva a través de diferents nivells i reptes lectors, els vostres fills i filles poden millorar la seua lectura, ortografia i pronunciació.

ABECEDARIO MARIO – APRENDE A LEER

Mario AbecedarioRecurs inspirat en el treball de María Montessori (educadora italiana). Els xiquets hauran d’ajudar a passar a Mario per 168 nivells plens d’obstacles a través de diferents mons on coneixeran a 27 personatges. Els obstacles són lletres; les lletres estan animades i reprodueixen els seus sons quan es menegen. Esta aplicació utilitza veus gracioses i divertides que reforcen l’aprenentatge amb paraules. Actualment sols està disponible per a iOs.

ANDROID GAMES – APRENDER A LEER Y ESCRIBIR

AndroidGames - Aprender a leer y escribir.jpgÉs una app gratuïta que es basa en l’estudi mitjançant la cal·ligrafia. Dirigida a xiquets a partir de 3 anys, és ideal per a practicar la grafomotricitat i que aprenguen a realitzar els traços de les paraules i els números.

Aquesta aplicació afavoreix el desenvolupament de la psicomotricitat fina i pretén que els més xicotets aprenguen i reconeguen l’abecedari, el sil·labari, les lletres majúscules i minúscules, i els números. Conté àudios en castellà per a reforçar l’aprenentatge i diferents plantilles de dibuix per a acolorir que podem guardar al nostre dispositiu.

APRÉN AMB CAILLOU

Apren amb Caillou.jpgAplicació en valencià per a Android, especialment dirigida a xiquets de 3 a 6 anys. Aprén amb Caillou s’estructura en 5 mòduls educatius: Nombres i formes, Escoltar i llegir, Naturalesa i objectes, Temps i seqüències i Direcció i espai. En cada un dels mòduls, a més dels apartats educatius, hi ha una secció lúdica plena activitats en què els nens es divertiran jugant amb puzles, jocs de memòria, un catàleg d’adhesius i un quadern de dibuix.

En el mòdul d’Escoltar i llegir podem trobar fins a 42 exercicis de llengua com: discriminació auditiva, discriminació visual, l’abecedari, famílies de paraula, vocabulari, comprensió, lectura i escriptura.

APRENDE A LEER

Aprende a leer.jpgJoc que consta de dos nivells i que permet aprendre les lletres i millorar en la lectura a través de menús intuïtius i cridaneres imatges en alta definició.

El primer nivell va dirigit a xiquets que encara no coneixen les lletres; després de sentir un so característic, el xiquet ha de resoldre el puzle, mentre aprén les lletres de l’alfabet jugant i divertint-se. El segon nivell és per a xiquets que ja coneixen les lletres; anima a conéixer com es formen les sil·labes i les paraules i els permet millorar ràpidament en la seua habilitat per a llegir. Es tracta de formar les paraules que corresponen al so escoltat i col·locar-les en l’ordre correcte d’esquerra a dreta.

APRENDER A LEER

Aprender a leer Carrion CastilloAplicació d’Android ideal perquè els xiquets i xiquetes aprenguen a llegir, conéixer l’abecedari i la gramàtica d’una forma entretinguda i interactiva. Consta de diferents apartats com la introducció a la lectura, vocabulari o regles ortogràfiques.

APRENDER A LEER CON SÍLABAS

Aprender a leer con silabas.jpgAplicació educativa gratuïta per a aprendre a llegir amb síl·labes de manera intuïtiva, guiada i divertida.

APRENDER A LEER – SILABARIO

Silabario - Aprender a leerAplicació gratuïta tant per a Android com per a iOs. Es tracta d’un joc educatiu que utilitza la fonètica per a ensenyar a llegir al mateix temps que els xiquets i xiquetes es diverteixen. Recomanat a partir de 4 anys. A través de nivells progressius i estructurats, descobreixen els sons i les síl·labes.

APRENDE A DELETREAR Y A ESCRIBIR

Aprende a deletrear y a escribirÉs un joc educatiu gratuït per a aprendre a escriure, llegir i millorar l’ortografia. El joc està dissenyat per a xiquets i xiquetes de totes les edats. Ajuda a aprendre a escriure i reconéixer paraules en anglés i en castellà.

DIC DIC

Dic Dic.jpgJoc educatiu perquè xiquets i xiquetes de 3 a 8 anys practiquen l’escriptura i la correspondència so-grafia. L’aplicació, que té un funcionament senzill i intuïtiu, permet escollir en qualsevol moment el nivell de dificultat en què es vol jugar, quina llengua es vol practicar i l’ús o no de pistes. És adequada tant per la pràctica de la llengua materna com per adquirir vocabulari i ortografia d’una llengua estrangera. Dic Dic està en anglés britànic, anglés nord-americà, francés, valencià i castellà.

EDUCAPLANET – LEER CON GRIN

Educaplanet - Leo con Grin.jpg    Educaplanet - Aprender a leer 2 Grin.jpg És un mètode que consta de 2 aplicacions: una primera part és Leo con Grin, que conté 30 lliçons amb les síl·labes directes; una segona part és Aprender a leer 2 con Grin que té 25 lliçons i es concentra en les síl·labes inverses, travades i comprensió lectora.

Tots els jocs compten amb 2 nivells de dificultat. Els xiquets i xiquetes poden avançar al seu propi ritme, interrompre el joc i tornar en un altre moment. A mesura que resolen els jocs aconsegueixen fruites. El primer nivell és adequat per a 3-4 anys. En ell els jocs es poden resoldre amb l’ajuda gràfica de l’enunciat. Al segon nivell cal convidar-los que el resolguen a mesura que siguen capaços de fer-ho, no hi ha ajuda visual, inclouen algunes síl·labes inverses i paraules més llargues.

PRIMERES PARAULES AMB GRIN I UIPI

Primeres paraules.jpgL’aplicació de Grin també en valencià és ideal per a iniciar-se en el món de la lectura, treballar l’oïda i pronunciació de diferents paraules. Conté prop de 200 paraules repartides en diferents escenes: colors, números, parts del cos, animals domèstics, i molt més.

Hi ha jocs per als més xicotets: tocar la pantalla i interactuar donant color als elements de les escena, així com el joc de memory (parelles) en mode “bebè”. Per als més majors es disposen 5 jocs diferents on practicaran vocabulari amb 2 nivells de dificultat en cada joc i des de diferents enfocaments.

LEE Y APRENDE

Lee y aprende.jpgJoc indicat per a aprendre o millorar la lectura dels més xicotets de manera divertida i interactiva a través de diverses temàtiques, on aprendran vocabulari variat a través de tres activitats o exercicis educatius diferents.

Aquesta aplicació d’Android està orientada a xiquets i xiquetes, no obstant això, també és idònia per a persones que s’estiguen introduint en l’idioma i per a entrenar o agilitzar la ment de persones majors que puguen patir malalties neurodegeneratives com demència o alzheimer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s