LLIBRES ELECTRÒNICS INFANTILS GRATUÏTS

Xiquets llegint

Ja han passat vàries setmanes de confinament i és possible que els vostres fills i filles tinguen molt vistos els llibres que teniu a casa. Per poder llegir-ne de nous i donat que encara no estan obertes al públic les biblioteques vos proposem aquest llistat de webs que ofereixen els seus llibres electrònics de forma gratuïta. Editorials que han decidit aportar el seu granet d’arena permetent la descàrrega gratuïta de llibres i contes, sumant-se a unes altres que ja permetien abans la lectura gratuïta en línia.

WEEBLEBOOKS

Weeblebooks.jpg

Projecte educatiu que fomenta l’aprenentatge a través dels llibres infantils. Està dirigit a un públic infantil i juvenil. Aquest projecte posa el seu focus d’atenció en la lectura com a activitat clau educacional.

Aquesta col·lecció conté més de 50 llibres educatius, divertits, moderns, senzills i imaginatius de manera gratuïta en versió digital. Es tracta de llibres amb una gran quantitat d’il·lustracions que, a més, són compatibles amb sistemes de lectura per a persones amb discapacitat visual. Poden llegir-se en línia des de l’ordinador o la tauleta, o bé descarregar-se en diversos formats per a poder llegir-los sense necessitat de connexió i al nostre ritme.

Hi ha llibres per a totes les edats: de 3 a 6 anys, de 6 a 9, de 9 a 11 i també per a aquells que tenen més d’11 anys. Estan classificats per categories: Educació emocional, Biografies, Geografia, Ciència, L’espai, Ficció, Història, Literatura clàssica, Medi Ambient, Mitologia, Ortografia, i Poesia. També disposen d’una secció per a contes tradicionals i una secció d’audiollibres amb alguns dels seus llibres llegits.

EL ESTUDIANTE DIGITAL

El estudiante digital.jpg

Esta pàgina web ofereix un apartat per a xiquets i família, en el que podem trobar una col·lecció de 37 llibres infantils, audiollibres de contes infantils i museus virtuals. També compta amb un apartat amb 21 novel·les narrades en anglés per a principiants i de nivell intermedi. Es tracta de llibres gratuïts i de descàrrega legal en format PDF.

BOSQUE DE LAS FANTASÍAS

Bosque-de-Fantasias

Bosque de las fantasías és l’espai de la pàgina web Juegos infantiles amb contes per a llegir en línia de forma gratuïta. Podem trobar contes clàssics i populars, poesies i endevinalles, i fins i tot històries escrites per xiquets i xiquetes.

A tots estos continguts se sumen una altra sèrie de recursos aptes per a treballar a l’escola o per gaudir en família, com els embarbussaments, els jocs educatius pensats per a desenvolupar el raonament lògic, o la música popular.

HELLO KIDS

HelloKids.jpg

A l’apartat de lectures infantils de Hello Kids posen a la disposició dels internautes un catàleg d’obres infantils i juvenils per a llegir en línia de manera gratuïta, entre els que podem trobar contes de Beatrix Potter, històries maravelloses, poemes per a xiquets i xiquetes i biografies sobre persones famoses. A més també podeu accedir a la resta d’apartats que ofereixen: dibuixos per acolorir, dibuixos per a xiquets, activitats manuals, jocs gratuïts, vídeos i tutorials.

CUENTOS INFANTILES, A DORMIR

Cuentos infantiles a dormir.jpg

Esta web ens ofereixen un ampli catàleg de contes clàssics, il·lustrats, populars, fabules, de mites i llegendes de diverses cultures. Tots ells poden llegir-se en línia en format PDF o imprimir-se per a una lectura més còmoda. També podem trobar audiocontes, videocontes i contes interactius.

CHILE PARA NIÑOS

Chile para niños

La Biblioteca Nacional de Xile, a través del seu projecte Chile para niños, posa a la disposició del públic una selecció de contes i llibres per a xiquets i xiquetes de totes les edats. Els títols estan agrupats per franges d’edat i poden llegir-se en línia o descarregar-se en format PDF.

BIBLIOTECA DIGITAL DE ILCE

Biblioteca digital de ILCE.jpg

La Biblioteca Digital de l’Institut Llatinoamericà de la Comunicació Educativa ofereix un catàleg de llibres en format PDF per a xiquets i xiquetes de totes les edats.

Es tracta d’un portal que ofereix obres i col·leccions de llibres de lliure accés en Internet. Presenta obres de cultura general i també compta amb una secció infantil que ofereix opcions de lectura per a l’edat escolar i una secció de didàctica per a donar suport al treball i la formació del docent d’educació bàsica.

Pretén contribuir a la cultura dels països hispanoamericans amb textos de qualitat, possibles de descarregar o imprimir sense necessitat de cap registre, compatibles amb qualsevol plataforma o diferents dispositius mòbils.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s